Nieuwe video Colombiaans volkslied gezongen door kinderen

De onlangs gepresenteerde nieuwe video van het Colombiaans volkslied wordt gezongen door kinderen. De video vertegenwoordigt kinderen uit verschillende delen van Colombia.

De lancering van de nieuwe video viel samen met de campagne “Teken een Colombia in vrede”. Dit is een initiatief van het ministerie van Onderwijs voor leerlingen van openbare en particuliere scholen om mee te laten doen aan een tekenwedstrijd waarin zij kunnen laten zien hoe zij denken over de toekomst van het land zonder een gewapend conflict.

Nieuwe-video-volkslied-gezongen-door-kinderen-
President Santos en minister van Onderwijs Gina Parody lanceerden de nieuwe video vergezeld door 800 kinderen tijdens de opening van de campagne “Pinta una Colombia en Paz”.

“Generaties van Colombianen zijn in de afgelopen 50 jaar opgegroeid in het conflict en steeds dichter bij de langverwachte vrede gekomen. De grootste begunstigden zijn ongetwijfeld onze kinderen, dat al snel de generatie van de vrede zal worden; zij zijn verantwoordelijk voor de opbouw van een samenleving waarin het geweld nooit de manier mag zijn om onze conflicten op te lossen”, aldus president Juan Manuel Santos tijdens de lancering van de nieuwe video.

De video wordt vertegenwoordigd door kinderen uit verschillende regio’s van het land. Van de Caribische kust, de eilanden San Andres en Providencia, de departementen La Guajira, Antioquia, Quindio tot aan het zuiden van Colombia waar de inheemse gemeenschappen in de Amazone leven.