Nog drie stadsdelen in Bogotá in quarantaine

Dinsdag gaan in Bogotá, nadat al eerder drie stadsdelen in quarantaine waren, nog eens drie stadsdelen in volledige quarantaine om de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Stadsdelen Engativá, Suba en Usaquén gaan morgen in een streng isolement tot 21 januari om 23:59 uur. Vanaf 5 januari waren de stadsdelen Engativá, Suba en Usaquén al op slot gegaan en zal voortduren tot 17 januari om 23:59 uur.

Morgen eindigt voor de stad de strikte quarantaine die voor vier dagen was opgelegd door burgemeester Claudia Lopez om de explosieve toename van het coronavirus in de hoofdstad te beperken. Dat betekent dat op de zes stadsdelen na de resterende stadsdelen zich weer gedeeltelijk vrij mogen bewegen in de stad. Er geldt nog wel steeds de regel ‘Pico y Cedula’ waarbij op basis van het Burgerservicenummer het wel of niet naar buiten mogen gaan wordt bepaald.

Er is voor de gehele hoofdstad ook een avondklok ingesteld die morgen in zal gaan en voorlopig tot zondag 17 januari zal duren. De inwoners mogen zich niet meer op straat bevinden tussen 20.00 uur en 05.00 uur ’s ochtends en geldt er ook nog een alcoholverbod.

Op dit moment bedraagt de bezetting van de Intensive Care Units van de ziekenhuizen in de stad 91%. Bogotá telt op dit moment 518.261 besmettingen en 10.564 doden door het coronavirus.

Bron :
Foto:Inaldo Pérez