Olie-investeringen in Colombia stijgen dit jaar met 23%

De investeringen in de Colombiaanse olie-industrie zullen in 2020 met 23% groeien, dat zei maandag de vereniging van particuliere olieproducenten. , Hoewel de productie in feite vlak zal zijn en slechts 0,5% zal stijgen ten opzichte van het voorgaande jaar zullen de investeringen toenemen.

De investering in de olie- en gasindustrie van Colombia zal dit jaar stijgen tot 4,97 miljard dollar, tegenover 4,03 miljard dollar in 2019, zei de Colombiaanse Vereniging voor Aardolie (ACP) in een rapport.

De investeringen in de productie zullen voor het overgrote deel van de totale geplande uitgaven uitmaken – goed voor $4,05 miljard, een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar.

Ondanks de stijging van de uitgaven zal de totale ruwe olieproductie naar verwachting toenemen tot slechts 890.000 vaten per dag, vergeleken met een gemiddelde van 886.000 vaten vorig jaar.

“Het is een realistische schatting op basis van de investeringen waar we het over hebben”, vertelde ACP-hoofd Francisco Lloreda aan de pers. “Als we deze investeringen dit jaar niet zouden doen, zou de productie nauwelijks meer dan 730.000 vaten per dag bedragen.”

De investering is nodig om de natuurlijke achteruitgang van de olie- en gasvelden te compenseren, waarvan de reserves gemiddeld met 18 procent per jaar afnemen, aldus ACP.

In 2019 heeft Colombia 31 contracten ondertekend om zijn energiesector te stimuleren. Colombia heeft ongeveer zes jaar olievoorraden, hoewel de regering dat cijfer wil verhogen tot minstens tien jaar.

De uitgaven voor exploratie zouden dit jaar tussen de $920 miljoen en $1 miljard moeten raken, zei ACP. Tussen de $250 miljoen en $260 miljoen van dat cijfer zou naar verwachting naar offshore-projecten moeten gaan.

De ACP zei ook dat 12% van de voorspelde exploratiebegroting bestemd is voor onconventionele stortingen, die fracking projecten omvatten.

De milieuvoorschriften kunnen uiteindelijk moeilijkheden voor fracking projecten veroorzaken, zei ACP.

Het fracking is geen gemeenschappelijke noemer in Colombia. Terwijl de olie-industrie heeft gezegd dat het essentieel is om de reserves van het land op te voeren en de energie zelfvoorziening te verzekeren, ziet deze techniek een stevige oppositie van linkse wetgevers, gemeenschapsleiders en milieuactivisten onder ogen.

Momenteel, is de productie door niet-conventionele middelen belemmerd, hoewel een rechtbank heeft gezegd dat de onderzoekproefprojecten worden toegestaan om door te gaan.

Lloreda zei dat de industrie verwacht dat de regelgeving voor fracking dit jaar wordt gedefinieerd, zodat vergunningen en licenties kunnen worden verleend voor de start van werkzaamheden in 2021.

“Wij verwachten dat 2021 het jaar zal zijn dat de ondernemingen niet alleen hun bouwwerkzaamheden kunnen bevorderen, maar ook de putten die deel uitmaken van de proefprojecten,” aldus Lloreda.

Bron :
Foto:Semana