Ondanks uitspraak rechter gaat nationale staking door

Ondanks dat de rechtbank van Cundinamarca het stadsbestuur van Bogotá heeft bevolen de vergunningen voor de nationale staking in te trekken, zijn de demonstraties die voor vandaag 28 april zijn uitgeroepen niet uitgesteld. Sinds de vroege uurtjes van deze woensdag zijn de eerste marsen geregistreerd in de belangrijkste steden van Colombia.

Bogota is de stad die de meeste demonstranten zal aantrekken en er worden de hele dag mobilisaties verwacht in de belangrijkste straten van de stad, vooral die in het oosten van de hoofdstad en die naar Plaza de Bolivar leiden.

De verschillende maatschappelijke groeperingen die de nationale staking hebben uitgeroepen, hebben er de afgelopen uren bij de demonstranten op aangedrongen de preventieve maatregelen tegen het coronavirus in acht te nemen en geen geweld te gebruiken tijdens de protestdag tegen de belastinghervorming en andere beleidsmaatregelen van de nationale regering.

Het Nationaal Stakingscomité stelt het doel van het protest als het uiting geven aan hun afkeuring van de besluiten van de nationale regering, met name in haar voorstel met betrekking tot de belastinghervorming. Onder de demonstranten zijn arbeiders, chauffeurs, onderwijzers, gepensioneerden en andere groepen die ook hun bezorgdheid tonen over andere situaties zoals de armoede, hoge werkloosheid, traag vaccinatieproces, basisinkomen van het minimumloon, bloedbaden en moorden op sociale leiders, opkomst van paramilitarisme en het niet naleven van het vredesakkoord.

Bron :
Foto:caracol.com.co