Ontvoerde non Gloria Cecilia Narváez na 4,5 jaar vrijgelaten

De Colombiaanse non Gloria Cecilia Narváez, die in februari 2017 door jihadisten werd ontvoerd in Mali, is zaterdag vrijgelaten. Dat heeft de interim-president van het Afrikaanse land zaterdag bekendgemaakt.

Narváez werd op 7 februari 2017 ontvoerd in Karangasso, in het zuiden van Mali, waar ze al zes jaar aan het werk was als missionaris. De Malinese interim-president, kolonel Assimi Goita, prees de zuster en liet weten dat haar vrijlating ‘de bekroning was van de gezamenlijke inspanningen van verschillende inlichtingendiensten’.

De 57-jarige non, lid van de congregatie franciscaanse zusters van de Onbevlekte Maagd Maria, had in juli al een teken van leven gegeven door via bemiddeling van het Rode Kruis een briefje naar haar broer te schrijven.

De Colombiaanse vicepresident Marta Lucía Ramírez had voor de vrijlating van de non om hulp van Frankrijk gevraagd. Het Franse leger strijdt in Mali al langer tegen islamitische extremisten. Het is niet duidelijk of het land ook een bijdrage heeft geleverd.

Bron :
Foto:caracol.com.co