Ontvoerde zoontje van burgemeester bevrijd

De vijf jarige zoon van de burgemeester van El Carmen, die vorige week werd ontvoerd, is dinsdag bevrijd.

Dinsdagmiddag heeft het Colombiaanse leger Cristo José, zoon van burgemeester Contreras weer met zijn ouders kunnen herenigen. President Duque meldde via Twitter dat hij het goede nieuws via de telefoon aan de ouders heeft verteld. “We zijn blij dat hij weer thuis is”, berichtte de president.

De commandant van de militaire strijdkrachten, generaal Alberto Mejía, legde uit dat de minderjarige werd vrijgelaten in een bergachtig gebied van het departement Norte de Santander waar de ontvoerders door druk van de aanwezigheid van de autoriteiten het jongetje hebben vrijgelaten.

“Gelukkig vonden de soldaten hem op een plek van de berg. Ze vonden dat hij erg geprikt was door de muggen, maar verder in gezonde staat verkeerde, aldus de commandant tegen radiostation W Radio.

Sinds de ontvoering van Cristo José op woensdag, toen hij naar school ging in de gemeente Guamalito, hebben de militaire strijdkrachten het gebied omsingeld en lanceerden zij een operatie om zijn verblijfplaats te vinden.

Cristo José is de zoon van de burgemeester van El Carmen, een gemeente in het departement Norte de Santander waar verschillende illegale gewapende groepen actief zijn die concurreren om cocateelt en drugshandelsroutes. Tot nu toe hebben zowel het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) als het Volksbevrijdingsleger (EPL), dat door de regering wordt beschouwd als een bende drugshandelaren, ontkend de daders van de ontvoering te zijn

Mejía zei dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de ontvoering niet zijn vastgesteld, hoewel het gebeurde in een gebied waar ELN 100% actief is.

De ontvoering van Cristo José veroorzaakte een golf van verontwaardiging in Colombia, waar demonstratie en marsen werden gehouden om zijn vrijlating te eisen.