Opnieuw recordaantal doden in Colombia

Terwijl Colombia worstelt om vaccins uit te rollen, bevindt het zich in de ergste fase van de pandemie tot nu toe. Deze week brak het land op drie opeenvolgende dagen het record van dagelijkse doden door COVID-19.

Woensdag werden in totaal 490 nieuwe slachtoffers geregistreerd terwijl de Colombiaanse gezondheidsautoriteiten donderdag 505 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 hebben bevestigd, een record voor het land dat al enkele dagen cijfers registreert die nog nooit eerder gezien zijn in deze pandemie en nu in totaal 73.230 sterfgevallen telt.

Daarnaast werden donderdag 17.308 nieuwe infecties geregistreerd, wat het totaal op 2.841.934 brengt, en actieve gevallen, die ook blijven stijgen, zijn nu 108.611, volgens het ministerie van Volksgezondheid.

Bogotá, de thuisbasis van 14 procent van de Colombiaanse bevolking – is de broeinest van het land geworden voor het coronavirus, met intensive care-afdelingen met een capaciteit van 91 procent. Volgens burgemeester, Claudia López overleeft ongeveer de helft van de patiënten die op de intensive care worden opgenomen het niet. In het departement Antioquia, de op een na zwaarste treffer van het land, zegt gouverneur Luis Fernando Suárez te vrezen voor een “tsunami van doden” nu ziekenhuizen op instorten staan.

Ondertussen wordt de regering geconfronteerd met enorme ontevredenheid onder de bevolking, met protesten over het voorstel voor belastinghervorming van president Ivan Duque en ondernemers die demonstreren tegen de beperkingen van COVID-19.

Bron :
Foto:Colprensa