Opnieuw rellen in Bogotá bij protest tegen politiegeweld

Voor de tweede opeenvolgende dag zijn in Bogotá rellen uitgebroken bij demonstraties tegen politiegeweld. Elf mensen zijn daarbij om het leven gekomen.

Bij nieuwe protesten in de hoofdstad is het dodental opgelopen naar elf. De minister van Defensie, Carlos Holmes Trujillo, bevestigde dat acht van de slachtoffers in Bogotá werden gemeld en de andere drie in de naburige gemeente Soacha. De aanleiding van de protesten is de dood van de 46-jarige Javier Ordóñez als gevolg van excessief politiegeweld.

Op de tweede dag van de protesten waren honderden inwoners van de stad de straat op gegaan om te protesteren tegen het politiegeweld. De stad heeft extra agenten en soldaten ingezet om de orde te bewaken.

De politietop heeft 2 agenten geschorst en en hebben een onderzoek ingesteld naar het incident. Vanuit het presidentieel huis, Casa Nariño heeft de directeur van de Nationale Politie, generaal Gustavo Moreno, aangekondigd dat nog eens zeven politieagenten, die betrokken zijn bij de dood van advocaat Javier Ordóñez, zullen worden geschorst.

Javier Ordóñez, vader van twee kinderen, kreeg herhaaldelijk met een stroomstootwapen elektrische schokken toegediend door de politie en overleed later in het ziekenhuis. Volgens de politie had Ordóñez op straat alcohol gedronken en zich niet aan de coronaregels gehouden. De gebeurtenis werd door omstanders gefilmd en ging viraal op sociale netwerken. Dit ontketende woensdag een golf van gewelddadige protesten tegen de politie in Bogota en andere steden in Colombia.

Bron :
Foto:caracol.com.co