Opnieuw teken van leven van ontvoerde Colombiaanse non

Er is opnieuw een teken van leven van de ontvoerde Colombiaanse non Gloria Cecilia Narvaez. Een aan Al-Qaeda verbonden groep in Mali heeft voor de derde keer beelden vrijgegeven van de ontvoerde Colombiaanse non Cecilia Narvaez Argoti.

De groep Jama’a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNIM), die verantwoordelijk is voor de ontvoering van zes personen in de afgelopen jaren, liet in een e-mail een link achter naar een video.

In de video waren beelden van Sophie Petronin zien, een Franse hulpverleenster die eind 2016 in het noordoosten van Mali werd ontvoerd. De fragiele Petronin bevond zich in een ruimte met een tentachtige structuur en werd verzorgd door collega-gevangene Gloria Cecilia Narvaez, die begin 2017 in het zuiden van Mali werd ontvoerd nabij de grens met Burkina Faso.

Beide vrouwen spreken voor de Camera een boodschap in. Petronin zegt dat het 7 Juni 2018 is en spreekt in tranen tegen haar zoon. De Franse hulpverleenster vertelt hem dat ze “zeer, zeer uitgeput” is. Narvaez richt zich tot paus Franciscus en vraagt hem in te grijpen voor Petronin, die volgens haar “echt ziek” is.