Particuliere vliegtuigbezitters helpen Colombiaanse overheid in strijd tegen corona

Particuliere vliegtuigen in Colombia helpen de regering met het transporteren van COVID-19 testmonsters in geïsoleerde plattelandsgebieden, nadat president Ivan Duque om hulp had gevraagd aan de eigenaars.

President Ivan Duque had de hulp van particuliere vliegtuigbezitters ingeroepen om de autoriteiten te helpen bij het vervoer van artsen en medische hulpverleners naar de slecht bereikbare dorpen in Colombia. Naar verluidt hebben tot nu toe ongeveer 100 vliegtuigeigenaren gereageerd op de oproep van de regering.

De plattelandsgebieden van Colombia zijn niet altijd via wegen verbonden met de steden, en degenen die wel verbonden zijn, zijn beschadigd of zijn niet veilig om testmonsters te vervoeren vanwege het aanhoudende regenseizoen in het land. Nadat Duque de hulp van particuliere vliegtuigeigenaren had ingeroepen, kwamen velen van hen naar voren om de regering te steunen te midden van de coronapandemie. President Duque heeft de piloten van die vliegtuigen ‘stille helden’ genoemd voor hun dankbare inzet in tijden van crisis.

Bron :
Foto:SnottyBoggins