Petro kondigt het begin van gesprekken met FARC-dissidenten aan

President Petro kondigde in een bericht op zijn Twitter-account aan dat er een dialoog komt met de guerrillagroep.

De Hoge Commissaris voor de Vrede, Danilo Rueda, heeft de afgelopen uren een ontmoeting gehad met afgevaardigden van de dissidenten van de FARC in het zuiden van het land om mogelijke onderhandelingen te bespreken.

Uren later kondigde president Gustavo Petro met slechts drie woorden aan dat er een dialoog met de guerrillagroep zou komen. “De dialoog begint”.

De vier FARC-afgevaardigden, werden ook bekend gemaakt en zijn de volgende namen: Calarcá Córdoba, Alonso 45, Ermes Tovar en Erika Castro.

Evenzo toont een foto van de commissaris en vier geüniformeerde mannen die in een stal zitten hoe zij bezig waren een overeenkomst te bereiken.

“In het departement Caquetá hebben we een verkennende bijeenkomst en nader gezocht om na te gaan of een dialoog in het kader van de totale vrede op gang kan worden gebracht”, aldus een verklaring.

VN-vertegenwoordiger Raúl Rosende en de Noorse diplomaat Dag Nagoda worden ook genoemd als “internationale waarnemers” en staan op de foto.

De bijeenkomst vond zaterdag plaats en de FARC-dissidenten behoren tot een factie die bekend staat als het Eerste Front of Zuidoostblok.

“De twee partijen hebben de bereidheid en de noodzaak uitgesproken dat deze besprekingen gepaard gaan met een bilateraal staakt-het-vuren, waarvan de uitvoering moet worden gecontroleerd”, aldus de regering en de dissidenten.

Ze kwamen ook “een vertrouwelijk protocol overeen om een ontmoeting” van de guerrillacommandanten te garanderen.

Bron :
Foto:rcnradio.com