Poetin feliciteert nieuwe Colombiaanse president Gustavo Petro

De Russische president Vladimir Poetin heeft het gekozen staatshoofd van Colombia, Gustavo Petro, gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning van afgelopen zondag, zo heeft de ambassade van Moskou in Bogota vandaag bevestigd.

“Accepteer mijn meest oprechte felicitaties ter gelegenheid van uw verkiezing tot president van de Republiek Colombia,” drukte de leider van Rusland in zijn boodschap uit.

Poetin benadrukte dat de Russisch-Colombiaanse betrekkingen van oudsher een vriendschappelijk karakter hebben.

“Ik hoop dat uw werk als staatshoofd zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van wederzijds vruchtbare bilaterale samenwerkingsbetrekkingen op verschillende gebieden”, zei hij.

De Russische president wenste hem succes, evenals een goede gezondheid en welzijn, merkt de brief op die door de ambassade op haar Twitter-account is gepubliceerd.

Afgelopen zondag won Petro (Historisch Pact) de tweede verkiezingsronde, een triomf die voor het eerst in meer dan 200 jaar het presidentschap van het land in handen brengt van linkse krachten.

Volgens de gegevens van het Nationaal Register heeft Petro en de nieuwe vicepresident Francia Márquez in de tweede ronde van deze zondag 11.281.013 stemmen behaald, een percentage van 50,44 procent.

Bron :
Foto:rcnradio.com