Populaire stranden bij Cartagena en Santa Marta gesloten vanwege overcapaciteit

Drie stranden bij de toeristische steden Cartagena en Santa Marta waren op zondag gesloten door de lokale autoriteiten, omdat hun maximale capaciteit was bereikt.

De autoriteiten in de departementen Bolivar en Magdalena hebben besloten de toegang tot het populaire Playa Blanca bij Cartagena en de Playa Grande en Taganga stranden bij Santa Marta te beperken.

Het strand van Taganga bij Santa Marta werd om 13.00 uur gesloten, omdat te grote aantallen bezoekers die hun auto probeerden te parkeren voor chaos zorgden.

De autoriteiten hebben gezegd dat de maatregel bedoeld is om “de veiligheid van iedereen en het koraalecosysteem te beschermen”. De burgemeester van Cartagena meldde dat deze belangrijke badplaats “op de grens” ligt.

“We moeten begrijpen dat Playa Blanca een natuurpark is dat deel uitmaakt van een beschermd reservaat, daarbij is het nodig dat alle Colombianen die dit strand willen bezoeken er voor zorgen dat het een nationale schat blijft, zodat de mensen van Cartagena en de toeristen er van kunnen blijven genieten”, vertelde David Múnera Cavadía, de minister van Binnenlandse Zaken en Burgerschap, aan radiozender FM.

Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten een dergelijke maatregel hebben genomen. Na een studie in 2016 bevestigde Natural National Parks dat de maximale capaciteit van bezoekers aan Playa Blanca 3.124 bedraagt.

De beperkingen voor de toeristen zullen naar verwachting later deze week worden opgeheven als het vakantieseizoen ten einde loopt.

Bron :
Foto:mumwearefine