President Donald Trump bezoekt Colombia in april

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, zal volgende maand naar Peru reizen om de Summits of the Americas in Lima bij te wonen en vervolgens naar Colombia af te reizen, dit maakte het Witte Huis vandaag bekend.

President Donald Trump zal eerst deelnemen aan de Summits of the Americas op 14 en 15 april in Peru, dit is een serie internationale topontmoetingen die de leiders van landen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en de Caraïben samenbrengt. Daarna zal Trump afreizen naar Colombia om president Juan Manuel Santos te ontmoeten.

Minister van Buitenlandse Zaken van Colombia, Maria Angela Holguin, bevestigde het bezoek vrijdag al, maar liet geen details verstrekken over het bezoek. Waarschijnlijk zal het zich concentreren op de voortdurende inspanningen om de cocaproductie uit te roeien en de implementatie van het vredesakkoord dat in november 2016 is bereikt met guerrillabeweging FARC.

Een andere belangrijke kwestie die de president van de Verenigde Staten waarschijnlijk zal bespreken is de crisis in Venezuela, aangezien Colombia de grootste ontvanger is van Venezolaanse immigranten die hun land ontvluchten.