President Duque neemt deel aan de Summit of the Americas

President Ivan Duque neemt deel aan de negende Summit of the Americas, die van 8 tot en met10 juni in Los Angeles wordt gehouden. Tijdens dit topoverleg, die leiders van landen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en de Caraïben samenbrengt, zullen thema’s zoals klimaatverandering, economische reactivering en de migratiecrisis.

Onder het thema “Bouwen aan een duurzame, veerkrachtige en rechtvaardige toekomst” komen de leiders van het continent Amerika in Los Angeles, Verenigde Staten, tezamen.

Duque kondigde aan dat hij drie kwesties zal belichten die hij beschouwt als het vlaggenschip van zijn regering, ondanks de kritiek die hij tijdens zijn bijna vier jaar durende ambtsperiode heeft gekregen. Dit zijn: vooruitgang in het migratiebeleid (met name bij de toepassing van het statuut voor tijdelijke bescherming dat fatsoenlijke levensomstandigheden garandeert voor 1,8 miljoen Venezolaanse migranten), maatregelen tegen de gevolgen van de klimaatverandering en de economische heractivering van het land.

Het belangrijkste doel voor Duque is om te praten over het beheersen en voorkomen van nieuwe migratievluchten in de regio. De landen die de grootste mobilisatie van migranten op het halfrond genereren, Cuba, Nicaragua en Venezuela, zullen er echter niet zijn. Op deze top lijkt het erop dat alleen de landen die met de migratiecrisis te maken hebben, zoals Colombia en Panama, aanwezig zullen zijn, maar niet degenen die deze veroorzaken.

Op de agenda van president Duque staan ​​ook ontmoetingen met de hoogste vertegenwoordigers van IOM en UNHCR, met verschillende presidenten en premiers van het continent en met hoge leidinggevenden van de Amerikaanse Kamer van Koophandel en bedrijven uit verschillende sectoren van de wereldeconomie.

Dit is de eerste keer dat de Verenigde Staten het continentale evenement organiseren sinds de eerste editie, die in 1994 in Miami plaatsvond, tijdens de regering van Bill Clinton.

Bron :
Foto:rcnradio.com