President Duque ontmoet Britse premier Theresa May

De Colombiaanse president Iván Duque reisde zondag naar Londen voor een werkbezoek aan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zwitserland om investeringsmogelijkheden in zijn land te presenteren en leiders als Theresa May, Emmanuel Macron en Ueli Maurer te ontmoeten.

De premier van het Verenigd Koninkrijk, Theresa May, verwelkomde maandag president Iván Duque in Downing Street, als onderdeel van het eerste bezoek van de president aan het Verenigd Koninkrijk sinds zijn aantreden.

De leiders begonnen met het erkennen van de nauwe handelsbetrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Colombia en waren het eens over de noodzaak om de kansen te vergroten, met name in de creatieve, schone energie en de fintech-sector (financial/technology).

Zij bespraken de situatie in Venezuela en president Duque bedankte de premier van het Verenigd Koninkrijk voor de Britse hulp aan Venezolaanse vluchtelingen in de regio.

Zij spraken ook over het belang van de aanpak van de klimaatverandering, met het oog op de ambitieuze doelstellingen die beide landen zich hebben gesteld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de noodzaak van meer internationale samenwerking op dit gebied.

Dinsdag zal Duque ook een ontmoeting hebben met de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt, met wie hij een overeenkomst voor duurzame groei zal ondertekenen, en vervolgens een ontmoeting hebben met prins Charles of Wales, met wie hij zaken als klimaatverandering en biodiversiteit zal bespreken.

Op woensdag 19 januari bezoekt de Colombiaanse president Genève, waar hij met functionarissen van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) zal spreken over de Venezolaanse migratiecrisis.

Zijn agenda in de Zwitserse stad zal uitmonden in een interventie voor de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en vervolgens zal hij in Parijs aankomen, waar hij een ontmoeting heeft met president Emmanuel Macron en de Franse minister van Defensie, Florence Parly.

Zijn Europese tournee wordt op vrijdag 20 oktober afgesloten in Frankrijk, waar hij gastspreker zal zijn op het Cannes Lions Festival waar hij zal spreken over de oranje economie (La Economía Naranja ofwel de creatieve economie) en de toekomst van de creatieve industrie in Colombia.

Bron :
Foto:rcnradio Video:Yahoo tv