President Duque roept de internationale gemeenschap op om de drugshandel te bestrijden

Voorafgaand aan de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die dit jaar virtueel plaatsvond vanwege de pandemie, riep president Iván Duque de internationale gemeenschap op om gezamenlijk op te treden tegen de gemeenschappelijke dreiging van drugshandel en illegale economieën gegenereerd door deze plaag.

“Voor mijn land is de strijd tegen drugshandel een ethische plicht, omdat het alle corruptie genereert, deelneemt aan alle misdaadketens en de kiem is van sociale achteruitgang. De drugshandel breekt gezinnen, breekt sociale waarden, bedreigt voortdurend het leven van miljoenen mensen over de hele wereld en bevordert ongelijkheid, het zaaien van haat, geweld en de dood in vreedzame landen”, zei hij.

Terwijl hij de balans van het vredesbeleid opmaakte, verzekerde de president dat er in Colombia geen verdeeldheid is tussen vrienden en vijanden van de vrede en bracht hij hulde aan de mensen die elke dag de mensenrechten en sociale leiders verdedigen. .

“Ik wil het werk prijzen van degenen die de ontelbare inspanningen leveren die elke dag nodig zijn, inspanningen die worden geleverd door leiders en sociale leiders die een waardigere en genereuzere samenleving opbouwen en die, ondanks moeilijkheden, niet ophouden met hun vastberadenheid om een ​​land voor iedereen op te bouwen ”, zei hij.

In zijn toespraak tot de leiders en afgevaardigden van de lidstaten van de VN zei Duque: “Ik ben er zeker van dat in onze eigen menselijkheid onze grootste kracht is; Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we terugkijken op en terugdenken aan deze moeilijke maanden, we veerkrachtige volken zullen vinden, die hun hart in de geschiedenis hebben gelegd en wijselijk door de stormen hebben geleid ”.

Bron :
presidencia.gov.co