President Duque sluit verkoop van Ecopetrol uit

President Iván Duque sluit de verkoop van Ecopetrol, de grootste en belangrijkste petroleummaatschappij in Colombia, uit.

De onlangs gekozen rechtse president van Colombia, Iván Duque, sloot woensdag definitief de verkoop van Ecopetrol uit en zei dat het staatsbedrijf “een symbool van ons land” moet blijven.

“Ik heb een aantal voorstellen gezien, bijvoorbeeld van sommige mensen, die zeiden dat we Ecopetrol zouden moeten verkopen, in zijn geheel”, vertelde Duque op een conferentie van de vakbonden. “Ik wil hier duidelijk zijn dat dit voorstel niet wordt gesteund door de president van de republiek”.

Sinds president Duque vorige maand Colombia regeert, is er gespeculeerd dat zijn marktvriendelijke regering zijn aandelen in Ecopetrol, Colombia’s grootste olieproducent en het op drie na grootste oliebedrijf in Latijns-Amerika, zou kunnen verkopen.

De Colombiaanse overheid bezit meer dan 88 procent van het bedrijf. Het produceerde gemiddeld 721.000 vaten per dag in het tweede kwartaal van dit jaar, het hoogste productiecijfer in bijna twee jaar.