President Duque vraagt ​​steun van de internationale gemeenschap om migranten te vaccineren

President Iván Duque heeft de internationale gemeenschap om steun gevraagd om illegale Venezolaanse migranten in het land te kunnen vaccineren, die tot nu toe niet zijn opgenomen in het inentingsplan van de regering.

“Het is zeer belangrijk dat de internationale gemeenschap, die zo bezorgd is over de situatie in Venezuela, ons ook steunt bij het verkrijgen van vaccins om mensen die hun migrantenstatus in Colombia niet hebben geregeld of gelegaliseerd te kunnen verzorgen en de reden waarom we hebben gezegd dat we, ongeacht de omstandigheden, Venezolaanse burgers in Colombia zullen vaccineren”, zei de president in een interview met Reuters.

Duque heeft echter bekrachtigd dat de migranten die wel een legale status hebben, deel zullen uitmaken van de eerste fase van de inenting die Colombia heeft, wat betekent dat voorrang zal worden gegeven aan Venezolaanse burgers die ouder zijn dan 70 jaar en aan reeds bestaande voorwaarden.

“Waarom hebben we gezegd dat het geen prioriteit is om illegalen of degenen die hun immigratiestatus niet hebben gelegaliseerd te verzorgen? Omdat we die informatie vandaag de dag niet hebben en we het in het Colombiaanse gezondheidssysteem met correcte informatie willen werken, dat wil zeggen dat we willen weten wie de mensen zijn, waar ze wonen, wat hun medische geschiedenis is in het systeem en dat is de reden waarom we prioriteit gaan geven aan legale migranten”, zei de president.

Het staatshoofd voegde eraan toe dat Venezuela geen geloofwaardig gezondheidsstelsel heeft, en daarom zou er, als de mogelijkheid wordt open gelegd om illegale migranten te vaccineren, zonder enige vorm van controle, een stormloop ontstaan die de capaciteit van het Colombiaanse gezondheidsstelsel niet aan kan.

Bron :
Foto:presidencia.gov.co