President Iván Duque ontmoet Trump in het Witte Huis

President Iván Duque zal vandaag in Washington een ontmoeting hebben met de Amerikaanse president Donald Trump met als doel de betrekkingen en de bilaterale samenwerking te versterken, dat zegt de woordvoerder van Casa de Nariño, het Colombiaanse presidentiële huis.

“De ontmoeting tussen de presidenten Duque en Trump zal plaatsvinden in het Oval Office van het Witte Huis, met de aanwezigheid van leden van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Duque zal in zijn ontmoeting met Trump vergezeld worden door zijn minister van Buitenlandse Zaken Claudia Blum en minister van Defensie Carlos Holmes Trujillo.

Trump zal worden bijgestaan door de minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, interim-minister van Defensie Mark Esper, National Security Advisor Robert O’Brien en CEO van de Amerikaanse International Development Finance Corporation Adam Boehler.

Tijdens de vierde bijeenkomst van de twee presidenten zal in ieder geval twee thema’s besproken worden. Eerst zal Duque de Amerikaanse regering vragen om meer hulp bij de aanpak van de Venezolaanse migrantencrisis, die de grootste humanitaire crisis in de recente geschiedenis van het westelijk halfrond is, volgens een recente hoofdartikel in The Washington Post.

Als tweede doelstelling zal Duque de resultaten van de Colombiaanse vooruitgang in de strijd tegen de drugshandel presenteren aan de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis en aan andere belangrijke functionarissen in de Verenigde Staten.

President Duque keert maandagavond terug naar Bogotá, na een dag waarop hij probeert “de politieke, commerciële, culturele en humanitaire integratie tussen de twee naties te versterken”, aldus Casa de Nariño.

Bron :
Foto:Nicholas Kamm