Quintana, Urán en López kopmannen voor Colombia op WK Innsbruck

De Colombiaanse wielerbond heeft de deelnemers voor het wereldkampioenschap in Innsbruck bekend gemaakt. Een sterke selectie zal Colombia vertegenwoordigen waarbij drie kopmannen naar voren schuiven.

Het klimkampioenschap in Oostenrijk is de Colombiaanse klimgeiten op het lijf geschreven. Met Nairo Quintana, Miguel Ángel López en Rigoberto Urán heeft de selectie drie kopmannen. De neefjes Henao, Anacona en Martinez gaan ook mee. Rodrigo Contreras (EPM) is de enige niet-WorldTourrenner in de selectie.

Egan Arley Bernal zit niet in de selectie. De Sky-klimmer kwam in de Clásica San Sebastián zwaar ten val. Hij heeft zijn training wel weer hervat. De nieuwe Colombiaanse revelaties, Ivan Ramiro Sosa en Alejandro Osorio, doen mee bij de beloften. Ivan Ramiro Sosa, de winnaar van de Ronde van de Toekomst en volgend jaar actief bij Trek-Segafredo, is één van de grote favorieten bij de beloften.

De WK-wielrennen vinden van 23 september tot en met 30 september plaats in Tirol, Oostenrijk.  Het WK telt 259,4 kilometer en 4.670 hoogtemeters. De renners krijgen negen stevige klimpartijen, terwijl de finale wordt bemoeilijkt met een klim van 2,8 kilometer à 11,5% en een steile strook van 25%. Vanaf de top is het nog 8 kilometer naar de finish op de Rennweg in Innsbruck.

Selectie Colombia WK 2018 Innsbruck

Winner Anacona (Movistar)

Rodrigo Contreras (EPM)

Sebastian Henao (Sky)

Sergio Luis Henao (Sky)

Miguel Ángel López (Astana)

Daniel Felipe Martínez (EF Education First-Drapac)

Nairo Quintana (Movistar)

Rigoberto Urán (EF Education First-Drapac)