Regen veroorzaakt noodsituaties in Medellín en Bello

Een zware stortbui in de Aburrá-vallei deed de Medellín-rivier in het noordelijke gebied buiten haar oevers treden en in het oosten van de stad ontstonden noodsituaties. Het water van de belangrijkste zijrivier van de stad trad buiten zijn oevers in de sector La Minorista, waar verschillende auto’s vast kwamen te zitten.

Ook in de wijk Santo Domingo, in de wijk Popular, werden noodsituaties gemeld als gevolg van verscheidene overstromingen, die verschillende elementen wegspoelden. Tot nu toe zijn er geen mensen getroffen.

Eenheden van de brandweer van Medellín reageerden op een overstroming van een gebouw in La Avanzada wijk, waarbij de gehele begane grond onder water stond. Het water zijn ze aan het wegpompen en alle modder en stenen hebben het interieur van het gebouw verwoest.

Daarnaast zorgde het overlopen van de beek Cañada Negra voor problemen in de Playón de Los Comuneros. Ook in de gemeente Bello, tussen de wijken Madera en Zamora, deden zich noodsituaties voor als gevolg van het omhoogkomen van een rivier.

Bron :
Foto:caracol.com.co