Regering roept arbitragecommissie op om staking piloten op te lossen

De Colombiaanse regering heeft donderdag besloten om een ​​ arbitragecommissie aan te roepen om het arbeidsgeschil tussen luchtvaartmaatschappij Avianca en 702 piloten op te lossen die nu al negen dagen in staking zijn, aldus de minister van Arbeid.

“De nationale overheid heeft vanuit het Ministerie van Arbeid de beslissing genomen om een ​​ arbitragecommissie bijeen te roepen,” meldde de minister van Arbeid, Griselda Restrepo.

Op 20 september begon de Colombiaanse vereniging voor burgerluchtvaartpiloten (ACDAC) een staking gesteund door 702 piloten, ongeveer de helft van Avianca’s vliegdekpersoneel, en zeiden dat ze betere beveiliging wilden op luchthavens, salarisverhogingen en een vermindering van werktijden.

Restrepo zei dat de staat alles in het werk stelt om het vliegverkeer weer te herstellen, een essentiële dienstverlening.

De vereniging voor luchtvaarttransport in Colombia (ATAC), die uit de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die in het land opereren bestaat, heeft woensdag president Juan Manuel Santos opgeroepen om de staking door Avianca-piloten in te dienen bij een arbitrage tribunaal.

Volgens de ATAC is de staking onwettig en de wet beschouwt het luchtvervoer als een essentiële publieke dienst.