Rigoberto Urán begint nieuwe seizoen in Colombia

Rigoberto Urán begint het nieuwe seizoen in zijn thuisland Colombia. De Colombiaans wielrenner heeft bekend gemaakt te zullen deelnemen aan Tour Colombia 2.1.

De 31-jarige Urán begon dit jaar zijn seizoen in Colombia met de wielerronde Colombia Oro y Paz en zal ook volgende jaar zich weer opwarmen met de tweede versie van deze ronde. Tijdens Colombia Oro y Paz pakte Urán een podiumplaats en won hij de vijfde etappe.

Urán liet aan Ciclismointernacional weten dat hij in het nieuwe seizoen mee zal doen aan Tour Colombia 2.1, het voormalige Colombia Oro y Paz. “Het is mooi om in eigen land te kunnen beginnen. Er is in Colombia een ongelofelijke passie voor de koers”, zei Rigoberto.

Urán kijkt tevreden terug op de eerste editie: “De eerste editie was erg goed georganiseerd. De Colombiaanse wielerfederatie heeft uitstekend werk geleverd. Dat is de reden dat meer ploegen willen komen. Ik denk dat deze wedstrijd nog meer kan groeien. Iedereen wil Colombia bezoeken vanwege de liefde voor de fiets en het respect voor de renners”, zei de Colombiaan. “Om die passie van dicht bij te zien is geweldig, dat is waar je het hele jaar voor doet.”

Chris Froome had al eerder bekend gemaakt te zullen deelnemen aan Tour Colombia 2.1. Tijdens zijn vakantieperiode in Colombia liet hij dit al weten in een filmpje van de Colombiaanse wielerbond. Daarnaast kan de organisatie voor 99% rekenen op de deelname van wereldkampioen Alejandro Valverde.