Rigoberto Urán wint zeventiende etappe van Vuelta a España

Rigoberto Urán heeft woensdag de zeventiende etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Colombiaan was vanuit een kopgroep van dertien renners de sterkste op de klim naar het klooster van Tentudía. Urán heeft nu in alle drie de grote wielerrondes een rit gewonnen.

Urán hield in de sprint bergop de Fransman Quentin Pacher ruim achter zich. De Spanjaard Jesús Herrada, die eerder deze Vuelta de zevende etappe won, eindigde op twee seconden als derde. De favorietengroep kwam ruim vijf minuten na Urán over de finish.

Herrada leek op weg naar zijn tweede dagsucces van deze Vuelta, maar de Spanjaard werd nog overvleugeld door Urán. De Colombiaan mocht zo ook eens juichen in de Ronde van Spanje, nadat hij al etappes won in de Ronde van Italië (2013 en 2014) en de Ronde van Frankrijk (2017). Rigoberto Urán is de vierde Colombiaan die een etappe wint in de drie grote wielerrondes (Giro, Vuelta en Tour). Hij voegt zich bij Nairo Quintana, Lucho Herrera en Oliverio Rincón.

In het algemeen klassement gaat Evenepoel nog altijd comfortabel aan de leiding. De Belg heeft twee minuten en één seconde voorsprong op nummer twee Enric Mas. De negentienjarige Juan Ayuso staat op een kleine vijf minuten derde. De beste Colombiaan is Miguel Angel Lopez op de vijfde plaats gevolgd door Urán op plek 9 in het algemeen klassement.

Bron :
Foto:caracol.com.co