Robert Farah mist Australian Open vanwege positieve dopingtest

De Colombiaanse dubbelspecialist Robert Farah zal de Australian Open missen nadat hij positief getest is op de anabole stof boldenon.

Robert Farah zal niet deelnemen aan de Australian Open door een positieve test. Farah is de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. Vorig jaar won de Colombiaan met zijn landgenoot Juan Sebastian Cabal Wimbledon en de US Open.

Farah is bij een controle in oktober betrapt op de anabole stof boldenon. “De positieve controle is het gevolg van besmet vlees”, verdedigt de 32-jarige Colombiaan zich.

“Ik ga door een van de meest trieste momenten van mijn leven en, zonder twijfel, de meest trieste van mijn sportcarrière,” schreef hij op zijn social media accounts.

Boldenone wordt op grote schaal gebruikt door boeren in Colombia om de groei van koeien te stimuleren, maar het is verboden door het Wereld Anti-Doping Agentschap.

“Ik weet zeker dat dat het resultaat is van de test in kwestie,” zei Farah.

In 2018 waarschuwde het Colombiaanse Olympisch Comité zijn atleten voor de aanwezigheid van Boldenone in rundvlees.

Farah zei dat hij twee weken eerder in Shanghai werd getest, maar dat monster was negatief. Hij zei dat hij meer dan 15 keer gedurende het hele jaar was getest.

“Met mijn team en een groep van adviseurs kijken we naar de stappen die we moeten nemen in een proces waarin we hopen aan te tonen dat ik nooit producten heb gebruikt die fair play en ethiek schenden,” zei Farah, die in Los Angeles voor de Australian Open had getraind.

Farah kreeg een voorwaardelijke schorsing. Hij riskeert een ban van 4 jaar. Cabal zal met een andere partner wel deelnemen aan de Australian Open.

Bron :
Foto:Sarah Stier