Saïd R. binnenkort uitgeleverd aan Nederland

De uitlevering door Colombia van Saïd R.(49), de vermeende handlanger van Ridouan Taghi zal komende dagen worden uitgevoerd. Beiden worden verdacht van meerdere liquidaties en pogingen daartoe en zijn hoofdverdachten in het grote liquidatieproces Marengo. De 49-jarige Saïd R. werd in februari 2020 gearresteerd in een voorstad van Medellín.

El Colombiano, een toonaangevende krant in het departement Antioquia, meldt dat president Iván Duque op 27 oktober het besluit heeft ondertekend tot uitvoering van de uitlevering. In het besluit, in handen van de site, staan de argumenten op basis waarvan het vermeende kopstuk wordt uitgeleverd aan Nederland en zal worden opgesloten in een gevangenis. Dat is met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, waar ook Ridouan Taghi sinds zijn arrestatie wordt vastgehouden.

Saïd R. wordt door justitie beschouwd als tweede leider van de ‘geoliede moordorganisatie’ van Taghi, die meedogenloos zou hebben afgerekend met rivalen, verraders, afvalligen en schuldenaars. Saïd R. wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor verschillende moorden.

R. werd op 7 feruari 2020 opgepakt bij een flatgebouw in Sabeneta, een voorstad van Medellin, door de lokale autoriteiten, met bijstand van de Amerikaanse anti-drugseenheid DEA en de FBI. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie.

Bron :
Foto:ElColombiano.com