Saïd R., rechterhand van Taghi, opgepakt in Medellín

Saïd R., de vermeende rechterhand van Ridouan Taghi, is opgepakt in Medellín. Dit wordt vrijdag bevestigd door de politie na berichtgeving van De Telegraaf en door de Colombiaanse krant El Tiempo.

De Landelijke Eenheid houdt nog een slag om de arm. R. moet formeel nog worden geïdentificeerd.

El Tiempo schrijft dat de man is aangehouden in Medellín met behulp van de Amerikaanse FBI en de Amerikaanse drugspolitie DEA. R. zou zijn overgebracht naar een streng beveiligde gevangenis in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Saïd R. wordt door justitie beschouwd als tweede leider van de ‘geoliede moordorganisatie’ van Taghi, die meedogenloos zou hebben afgerekend met rivalen, verraders, afvalligen en schuldenaars. Met zijn aanhouding zit nu de complete top van de ‘mocro-maffia’ vast, meldt De Telegraaf. Met de aanhouding zitten alle kopstukken in het Marengo-proces vast.

Hoewel Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Colombia, wordt er vanuit gegaan dat hij uitgeleverd wordt, omdat er eerder personen vanuit Colombia uitgeleverd zijn aan Nederland op basis van een VN-verdrag.

Saïd R. wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor verschillende moorden. Ze zijn hoofdverdachten in het grootscheepse liquidatieonderzoek Marengo. Justitie had 100.000 euro tipgeld uitgeloofd voor de gouden tip die leidde tot zijn aanhouding.

Bron :
Foto:Julian zapata