Sergio Higuita verlaat Tour de France na harde val

Sergio Higuita heeft zondag de Tour de France moeten verlaten na twee valpartijen in de openingsfase van de vijftiende etappe. De Colombiaan van EF Pro Cycling kwam tijdens de vijftiende etappe ten val na een aanvaring met Bob Jungels van Deceuninck-Quick-Step.

De 23-jarige Sergio Higuita, die zijn debuut maakte in de Tour, kwam ten val omdat Jungels van zijn lijn week na een versnelling en hield daarbij geen rekening met Higuita in zijn wiel. Hij sneed hem af en tikte de weerloze renner zo tegen de grond. Higuita viel zwaar op zijn hoofd, maar de nationale kampioen op de weg en de winnaar van Tour Colombia klom weer op zijn fiets.

De wedstrijdradio meldde niet veel later een tweede val van Higuita, die uiteindelijk in tranen de volgwagen opzocht. “Hij stelt het goed”, reageert zijn ploegbaas Jonathan Vaughters. “Hij heeft zijn hand of vinger(s) gebroken, maar heeft geen hoofdblessure. Die tweede val kwam er omdat hij niet fatsoenlijk kon remmen. Het is jammer om hem op deze manier te zien vertrekken, maar het is belangrijk dat hij oké is.

Higuita was bezig aan zijn tweede grote ronde. Vorig jaar debuteerde hij in de ronde van Spanje, waar de Colombiaan een rit won en veertiende werd in het klassement.

Bron :
Foto:Cyclingnewsfeed