Sergio Higuita wint vierde etappe Tour Colombia 2.1

Sergio Higuita heeft de vierde etappe van de Tour Colombia 2.1 op zijn naam geschreven. Op de slotklim naar Santa Rosa de Viterbo zag er naar uit dat Richard Carapaz de zege zou pakken, maar de Ecuadoraan viel stil waarna de Higuita kon toeslaan. De Colombiaan pakte met zijn ritzege tevens de leiding in het algemeen klassement.

De 22-jarige Colombiaan van Education First was in de 168,6 kilometer lange rit van Paipa naar Santa Rosa de Viterbo op de aankomst bergop net iets sneller dan de Tourwinnaar Egan Bernal en de Fransman Julian Alaphilippe, die tweede en derde werden.

Higuita neemt ook de oranje leiderstrui over van Jonathan Caicedo en heeft nu tien seconden voor op zijn Ecuadoraanse teamgenoot. De Colombiaan Daniel Felipe Martinez is eveneeens op tien seconden tweede. Bernal is op 50 seconden vierde, Girowinnaar Richard Carapaz op 56 seconden vijfde.

Voor Higuita is het de derde profzege. Vorig jaar won hij een rit in de Vuelta en eerder dit jaar kroonde hij zich tot nationaal kampioen van Colombia.

Morgen staat in Colombia de voorlaatste rit op het programma, een etappe met een rustige slotfase. Zondag eindigt de rittenwedstrijd in Zuid-Amerika met een stevige aankomst bergop.

Bron :
Foto:sergioandreshiguita Instagram