Shakira pleit voor hereniging van ouders en kinderen in de VS

Shakira heeft voor het tijdschrift Time een artikel geschreven over de honderden kinderen die van hun familie zijn gescheiden aan de Amerikaanse / Mexicaanse grens.

De Colombiaanse ster, die momenteel samen met voetballer Pique en haar twee jonge zonen in Barcelona, Spanje, woont, heeft toegegeven dat het haar pijn doet om te zien wat er gebeurt in het “land van de vrijen”. In het artikel vraagt zij zich af: “Hoe kan een natie die gebouwd is op de schouders van immigranten, een natie die beweert familiewaarden zo hoog in het vaandel te hebben, zo’n onvoorstelbaar wreed immigratiebeleid voeren?

“Welke reden zou het kunnen rechtvaardigen om kinderen van hun families te scheiden, zonder de intentie om ze ooit te herenigen, wanneer de VS er trots op is een baken van hoop te zijn voor hen die afkomstig zijn van plaatsen waar zelfs de basisbehoeften of de veiligheid niet gegarandeerd zijn”?

De zangeres legde uit dat er 545 kinderen vastzitten in “niemandsland” met het risico om op te groeien zonder ouders, en die, “moeten gaan slapen zonder iemand om hen gerust te stellen dat ze niet in gevaar zijn, 545 kinderen die niet kunnen knuffelen, lachen of contact hebben met de mensen die ze het meest liefhebben”.

“Wie beantwoordt de kreten van de kinderen die zonder hun ouders zijn vertrokken?” gaat ze verder. “Veel gezinnen die naar de VS komen, vluchten voor geweld, armoede, vervolging of klimaatcatastrofes in hun thuisland. De beslissing om het huis te verlaten is niet gemakkelijk, zoals iedereen die het huis heeft verlaten kan bevestigen.”

Shakira voegde eraan toe dat de betrokkenen verantwoordelijk moeten worden gehouden voor het scheidingsbeleid, aandringend: “Dit gaat niet over politiek. Er is eenvoudigweg geen rechtvaardiging voor de schade die deze onschuldige kinderen is berokkend, en de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit wrede beleid moeten ter verantwoording worden geroepen.

“Alles moet in het werk worden gesteld om de verscheurde families te vinden en te herenigen… Het is nu niet het moment om te zwijgen.”

Bron :
Foto:etonline.com