Sinaloa-kartel actief in Zuid-Colombia

Volgens de Colombiaanse ombudsman Carlos Negret is het Sinaloa-kartel actief in het zuiden van Colombia.

Negret zegt dat de grootste aanwezigheid van Mexicaanse kartels plaatsvindt in de gemeente Tumaco op de grens met Ecuador.

 De Ombudsman, heeft op een congres in Neiva de aanwezigheid van Mexicaanse leden van het Sinaloa-kartel in het departement Caquetá aan de kaak gesteld.

“Ik maak me zorgen over afpersing, illegale wegversperringen en de rekrutering van minderjarigen in Caquetá. Evenals de drugshandelszaken, de groei van dissidenten en de aanwezigheid van het Sinaloa-kartel in het departement Caquetá,” zei Negret in de stad Neiva.

“Het is een dringend alarm aan het Bureau van de Procureur-generaal en de openbare macht”, aldus Negret.

Na de hoorzitting werd bepaald dat de aanklachten onder de aandacht van de bevoegde autoriteiten zullen worden gebracht met het doel dat zij de nodige maatregelen nemen om het optreden van deze criminele groep te neutraliseren.

Vorig jaar verzekerde ex-officier van justitie, Nestor Humberto Martinez, dat dissidenten van de FARC, onder leiding van Walter Patricio Arizala, alias “Guacho”, die door de autoriteiten werd gedood, de “gewapende arm” van het Sinaloa-kartel waren.

De grootste aanwezigheid van Mexicaanse drugshandelaren is in het zuiden van het land in de gemeente Tumaco, die deel uitmaakt van het departement Nariño.

Bron :
Foto:Raúl Arboleda