Sinovac investeert 100 miljoen dollar in vaccinfabriek in Colombia

Colombia heeft een nieuwe stap gezet op het gebied van de productie van vaccins. Het Chinese farmaceutische bedrijf Sinovac Biotech heeft aangekondigd dat er een nieuwe fabriek voor de productie van vaccins zal komen.

Het Chinese biofarmaceutische bedrijf Sinovac zal 100 miljoen dollar uittrekken voor de bouw van een fabriek voor de productie van vaccins in Bogota in het kader van een 10-jarig project dat in 2023 van start zal gaan, zeiden bedrijfsbronnen maandag.

Het project zal beginnen met de bouw van een fabriek voor het vullen en verpakken van vaccins, met een ontworpen productiecapaciteit van 50 tot 60 miljoen doses per jaar.

De vice-president van Sinovac, Weining Meng, legde uit dat het project zich in de fase bevindt van de selectie van de plaats in de Colombiaanse hoofdstad waar de fabriek zal worden gebouwd, een beslissing die de onderneming samen met de Colombiaanse regering zal nemen.

“Ons plan is de volledige productiecyclus te realiseren om de vaccinindustrie binnen 10 jaar tot stand te brengen ten behoeve van de bevolking van het land,” aldus Weining Meng.
De voorzitster van het staatsagentschap ProColombia, Flavia Santoro, verklaarde verheugd te zijn over de aankondiging van de investering van het Chinese bedrijf, die “zal bijdragen tot de farmaceutische veiligheid van het land, het scheppen van werkgelegenheid, de overdracht van technologie en goede productiepraktijken”.

“Het zal een mijlpaal zijn die zal bijdragen tot de positionering van Colombia als exportplatform in het vaccinsegment,” zei zij.

Het idee van dit project is dat Colombia vaccins kan exporteren naar andere Latijns-Amerikaanse landen.

“Bogotá wordt erkend als een van de belangrijkste farmaceutische hoofdsteden van Latijns-Amerika. De stad herbergt 66% van de geneesmiddelenproducenten, 65% van de groothandelaren in geneesmiddelen en 49% van de banen in de industrie,” aldus Maria Isabella Muñoz, uitvoerend directeur van Invest in Bogota.

Dit, voegde zij eraan toe, maakt de stad tot “de perfecte plaats voor de ontwikkeling van een produktie-eenheid zoals Sinovac die besloten heeft te vestigen”.

Evenzo heeft Colombia, hoewel het aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt met zijn nationale vaccinatieplan tegen covid-19, nog steeds een stabiele vraag naar biologische geneesmiddelen, net als andere Latijns-Amerikaanse landen.

“Wij geloven dat de potentiële mogelijkheden op dit gebied enorm zijn. Tijdens de covid-19-pandemie werden veel landen geconfronteerd met een groot probleem bij de vaccinvoorziening. Een plaatselijke productie-eenheid zal de regio in staat stellen vaccins te leveren indien en wanneer dat in de toekomst nodig is om de bevolking te beschermen,” concludeerde Weining Meng.

Bron :
Foto:elinformador.com.co