Sky verlengt contract toptalent Egan Bernal met vijf jaar

Toptalent Egan Bernal heeft zijn contract bij Sky met maar liefst vijf jaar verlengt. De Colombiaanse wielrenner koerst tot zeker 2023 voor de Britse WorldTour-formatie.

“Ik ben heel blij. Mijn ambitie is om mezelf te blijven ontwikkelen als renner en een sleutelpion van het team te worden. Voor mij is er geen betere plek om dat te doen als bij Sky”, zei Egan Bernal

“Het voelt als een nieuwe stap in mijn leven. Ik weet dat vijf jaar een lange periode is en dat dit niet gebruikelijk is in de wielersport, maar de ploeg is geweldig voor me. Ze bieden me alles wat ik me maar kan wensen en ik kijk uit naar de toekomst”, aldus Bernal.

“Hij heeft het in zich om de grootste koersen ter wereld te gaan winnen”, verklaarde teamleider Dave Brailsford. “Egan is onderdeel van de nieuwe generatie van Team Sky, hij is onze kopman voor de komende jaren. Een vijfjarige deal in de wielersport is buitengewoon, maar Egan is dan ook een buitengewoon talent.”

Bernal maakte dit jaar indruk door als vooruitgeschoven man van Sky de Ronde van Californië te winnen en als tweede te eindigen in de Ronde van Romandië. In juli reed hij in de Tour in dienst voor eindwinnaar Thomas en Froome, die als derde ook op het podium stond. De Colombiaan zelf eindigde als vijftiende en werd daarmee tweede in het jongerenklassement.

Landgenoot Fernando Gaviria is ondanks een contract tot en met 2019 bij Quick-Step Floors onderweg naar UAE Team Emirates. Volgens La Gazzetta dello Sport is de transfer van de Colombiaanse sprinter bijna rond. UAE Emirates en Quick-Step Floors-teammanager Patrick Lefevere moeten het alleen nog eens worden over een afkoopsom van het contract.