Sofia Vergara voor de zevende keer bestbetaalde tv-actrice

Voor het zevende jaar op rij verdiende Sofia Vergara het afgelopen jaar het meeste onder Amerikaanse televisie-actrices. De Colombiaanse televisie-actrice strijkt met 42,5 miljoen dollar (37,4 miljoen euro) bijna het dubbele op van de nummer twee van de lijst, Kaley Cuoco.

De 2018 Forbes lijst is vrijgegeven, waaruit blijkt dat de actrice van de Amerikaanse tv-serie Modern Family in het afgelopen boekjaar maar liefst 37,4 miljoen euro mee naar huis nam.

Maar Vergara’s inkomsten uit haar rol als Gloria Delgado-Pritchett bedragen slechts een fractie van haar jaarlijkse inkomsten, de helft van haar winst komt uit licentieovereenkomsten en daarnaast heeft de Colombiaanse een aantal lucratieve reclamecontracten.

De lijst van Forbes onthulde ook dat Vergara 16 miljoen dollar meer verdiende dan Big Bang Theory’s Jim Parsons, die bovenaan de lijst staat als best betaalde mannelijke televisie-acteur.

De in Barranquilla geboren actrice verdient rond de 500.000 dollar voor elke aflevering van Modern Family.

Op de lijst staan verder Ellen Pompeo (Grey’s Anatomy) met een inkomen van 23,5 miljoen, Mariska Hargitay (Law & Order SVU) met 13 miljoen, Julie Bowen (Modern Family) met 12,5 miljoen dollar, Kerry Washington (Scandal) met 11 miljoen, Claire Danes (Homeland) met 9 miljoen en Pauley Perrette (NCIS) met 8,5 miljoen dollar.