Soldaat omgekomen en vier gewonden bij aanslag op militaire basis in Tibú

Bij een bomaanslag op een militaire basis in de gemeente Tibú, Norte de Santander, is een soldaat omgekomen en raakten vier anderen gewond. Het leger stelt de guerrillabeweging ELN verantwoordelijk voor de aanslag.

In een communiqué van het leger staat dat het front “Juan Fernando Porras Martinez” van het ELN, zaterdagochtend soldaten heeft aangevallen die de militaire basis “La Báscula” in het plaatsje Campo Dos bewaakten.

“Als gevolg van deze aanval verloor een beroepsmilitair zijn leven en raakten vier anderen gewond. De cavaleriegroep werd aangevallen met geïmproviseerde explosieven door terroristen van het ELN, het ‘Juan Fernando Porras Martínez’ Front,” zei de dertigste brigade van de tweede divisie van het Colombiaanse leger.

De gewonden werden behandeld door militaire verpleegkundigen en later overgebracht naar Cúcuta, de hoofdstad van het departement, waar ze gespecialiseerde hulp kregen en hun gezondheidstoestand nu stabiel is.

Tibú maakt deel uit van de onrustige regio Catatumbo, samen met de gemeenten Convención, El Carmen, Hacarí, La Playa, San Calixto, Sardinata, Teorama en El Tarra.

Dit gebied in het noordoosten van het land is een van de meest gewelddadige en met het hoogste aantal hectares aan cocavelden in het land. Dissidenten van de FARC, ELN en EPL zijn hier actief.

Bron :
Foto:canalrcn