Studenten en leraren eisen beloofde fondsen voor het onderwijs

Studenten en leraren hebben donderdag in 17 steden een nationaal protest gehouden om beloofde fondsen voor het onderwijs te krijgen.

De hoofdstad Bogota was voor een deel van verlamd door de nationale protesten van studenten en docenten om beloofde fondsen voor onderwijs te eisen. Duizenden studenten zijn ook bijeengekomen om te protesteren tegen de vermeende corrupte praktijken op universiteiten.

Studenten en leraren waren eerder deze week ook al de straat op gegaan. Dinsdag werden in verschillende steden gedemonstreerd waarbij het uitliep tot confrontaties met de mobiele eenheid

Studenten zeggen dat president Ivan Duque zijn beloften om te investeren in het openbare onderwijssysteem niet is nagekomen.

Minister van Onderwijs, Maria Victoria Angulo, zegt dat de Colombiaanse regering wel heeft gehouden aan de beloften aan studenten en docenten om te investeren in het onderwijs. Op Twitter berichtte ze dat het recht om te protesteren wordt gerespecteerd, maar het betreurt dat de vreedzame mars wordt bezoedeld door vandalisme. “Er is geen reden om het gebruik van geweld te rechtvaardigen. We houden ons aan de afspraken en we blijven samenwerken voor het onderwijs.”

Bron :
Foto:Casandro Martell Twitter