Tatiana Calderon, de eerste Latijns-Amerikaanse vrouw die met een F1-auto rijdt

De Colombiaanse Tatiana Calderon heeft zondag haar droom vervuld. De 25-jarige coureur mocht tijdens een filmdag op het circuit in Mexico achter het stuur kruipen van een Formule 1-auto.

GP3-racer Calderon is al twee jaar ontwikkelingsrijder van Sauber en kreeg een eerste kans van Sauber om ook in een echte F1-auto te rijden. Calderón werd met deze testrit de eerste vrouw in Latijns-Amerika die een Formule 1 auto bestuurde. Ze reed tijdens een promotie-evenement in de Autodromo Hermanos Rodriguez, hoofdkwartier van de Grand Prix van Mexico.

“Het is ongelooflijk, ik weet nog steeds niet of ik wakker ben,” vertelde Calderon in een interview met Efe in de garage van het Mexicaanse circuit. De Colombiaanse zei dat deze kans komt na vele jaren van werk van vallen en opstaan.

“Voor mij is dit alles om mijn debuut te maken in de Formule 1 in een 2018 auto, de waarheid is dat ik nog nooit heb gereden in een andere F1-wagen, en ik denk dat veel zegt over het team, ze vertrouwen me en dat is de sleutel,” voegde zij eraan toe.

Calderon bedankte Sauber voor haar speciale rit: “Zonder de steun van Sauber zou ik hier niet zijn, mijn dank voor deze beloning en de kans is onbetaalbaar,” vertelde de Colombiaanse coureur.

“Het is een grote stap in mijn carrière die hopelijk meer vrouwen kan helpen om voor hun dromen te vechten, want niets is onmogelijk”, aldus Tatiana Calderon.