Tatiana Calderon eerste vrouw in de Formule 2

De Colombiaanse autocoureur Tatiana Calderón debuteert dit seizoen als eerste vrouw in de Formule 2. De 25-jarige krijgt een stoeltje bij het Britse team BWT Arden.

Tatiana Calderon is weer een stap dichterbij de Formule 1. De Colombiaanse coureur komt dit seizoen uit in de Formule 2 voor Arden. Calderon vormt een team samen met GP3-kampioen Anthoine Hubert. Calderón is geen onbekende voor Arden. Ze reed al voor dit team in de GP3 in 2016.

“Ik heb erg veel zin om in de Formule 2 uit te komen. Het is een nieuwe uitdaging in mijn carrière en een volgende stap op weg naar mijn doel om in de Formule 1 terecht te komen”, zegt Calderón op de website van haar nieuwe team.

“Ik wil mijn sponsors en familie bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Ik ben er zeker van dat ik hier grote dingen kan bereiken. Ik kan niet wachten om volgende week te beginnen met testen.”

Vorig jaar maakte Calderon al voor het eerst kennis met een Formule 1-auto. Zij was de afgelopen twee jaar testcoureur van Sauber en kreeg een eerste kans van Sauber om ook in een echte F1-auto te rijden. Calderón werd met deze testrit de eerste vrouw in Latijns-Amerika die een Formule 1 auto bestuurde. Ze reed tijdens een promotie-evenement in de Autodromo Hermanos Rodriguez, hoofdkwartier van de Grand Prix van Mexico.

Bron :
Foto:Alfa Romeo Sauber