‘Team Sky stuurt toptalent Egan Bernal naar Tour de France’

Egan Bernal zal volgens het Spaanse Marca op 7 juli aan de start staan van de Tour de France. De Colombiaan, nog altijd maar 21 jaar, is bezig aan zijn eerste jaar bij de Britse wielergroep Team Sky. Hij won daarin al twee wedstrijden met de Colombia oro Y Paz en recent de Ronde van Californië.

Aanvankelijk leek het erop dat het wonderkind van Team Sky met de Vuelta a España zijn eerste drieweekse rittenkoers zou betwisten, maar volgens de Spaanse sportkrant hebben zowel renner als ploeg besloten om de voorkeur te geven aan de Franse rittenkoers.

Begin mei liet Bernal, die dit seizoen vriend en vijand verrast met zijn prestaties, al doorschemeren dat hij dit jaar graag wou debuteren in een grote ronde. Team Sky heeft daar zijn vertrouwen in en verkiest de Ronde van Frankrijk boven de Spaanse rittenkoers. Een plek als helper in de klimtrein van Chris Froome zou de jonge snaak minder druk bezorgen dan dat hij in de Vuelta voor eigen rekening zou rijden. Naast Bernal, zevende in de huidige WorldTourranking, en Froome hebben bij Team Sky ook Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski en Gianni Moscon al aangegeven de Tour te zullen rijden.