Team van Rigoberto Uran wint ploegentijdrit Tour Colombia 2.1

Een ploegentijdrit van 14 kilometer in en rond de stad Medellin was dinsdag de openingsrit van Tour Colombia 2.1. De eerste dag van de rittenkoers begon spectaculair door een sterk optreden van EF Education First.

Thuisploeg Medellín mocht als eerste starten. De Colombiaanse ploeg Medellín met de 42-jarige kopman Óscar Sevilla klokte een goede tijd en stond lang aan de leiding. De Belgische ploeg Deceuninck-Quick Step pakte maar liefst 32 seconden op de tijd van Medellín. De Amerikaanse ploeg EF Education First deelde een flinke tik uit aan de Belgische ploeg door acht seconden sneller aan de meet te verschijnen. Team Sky, die als laatste startte, wist de tijd niet te breken, waardoor de zege naar EF Education First ging.

Rigoberto Uran, Taylor Phinney, Daniel Felipe Martinez, Lawson Craddock, Alex Howes en Nathan Brown vormden het zestal van EF Education First Pro Cycling Team dat het snelst het rondje in het Colombiaanse Medellin kon afleggen. Met een gemiddelde snelheid van 55,568 kilometer per uur waren ze zeven seconden sneller dan Deceuninck – Quick Step.

Colombiaan Rigoberto Uran kwam bij de Amerikaanse ploeg na 15 minuten en zeven seconden als eerste over de streep en de thuisrijder is de eerste leider in de Colombiaanse rittenkoers.

Woensdag is de tweede etappe met een afstand van 150,5 km en vertrek en finish in La Ceja. Onderweg liggen vijf klimmetjes van vierde categorie. Tour Colombia 2.1 eindigt zondag. Vorig jaar won de Colombiaan Egan Bernal (Sky) de eerste editie.

Bron :
foto:EPA-EFE