Tenminste 10 FARC-dissidenten in Guainia gedood door leger

Tenminste tien leden van een groep dissidenten van de FARC zijn gedood bij een bomaanslag door het leger in het zuidoosten van Colombia, zei het hoofd van het leger maandag.

Hoewel de rebellenbeweging FARC in 2016 een vredesakkoord ondertekenden en de meeste leden demobiliseerden, verwerpen sommige voormalige strijders de deal en blijven ze strijden tegen de regering, die hen beschuldigt van illegale mijnbouw, drugsproductie en andere misdaden.

Het militaire bombardement vond plaats in de gemeente Morichal Nuevo, in het departement Guainia, een belangrijk productiegebied voor de teelt van coca, het basisingrediënt van cocaïne.

“Op dit moment hebben we, gedeeltelijk, de criminele organisatie aangetast met de dood van tien bandieten tijdens militaire operaties en een belangrijke inbeslagname van materieel,” zei generaal Luis Fernando Navarro, het hoofd van de strijdkrachten.

Veiligheidsbronnen schatten het aantal dissidente groeperingen – die soms met de guerrillastrijders van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) en misdaadbendes strijden om grondgebied – op 2.500 strijders.

Bron :
Foto:lafm.com.co