Tennisduo Cabal en Farah eindigen seizoen op nummer 1 ATP

Juan Sebastian Cabal en Robert Farah hebben na het laatste ATP-toernooi van dit jaar de eerste plaats op de ATP-ranking weten te bemachtigen. De twee Colombianen zijn slechts het tweede Zuid-Amerikaanse duo die deze positie hebben bereikt.

Woensdag wonnen Cabal en Farah tijdens de Shanghai Masters, het laatste toernooi van de ATP-tour van de Amerikanen John Isner en Sam Querrey.

“Het was geweldig en een gekke run dit jaar,” zei Cabal. “Het is onwerkelijk, we zijn echt blij en trots op wat we hebben bereikt. We hebben de dingen eenvoudig gehouden en de honger vastgehouden om deze geweldige prestatie te bereiken”.

Het enige andere Zuid-Amerikaanse duo dat na een seizoen op nummer één eindigde sinds het dubbelspel in 1984 begon, waren Hans Gildemeister uit Chili en Andres Gomez uit Ecuador in 1986.

Cabal en Farah wonnen dit jaar de Wimbledon-titel, hun eerste grandslam en herhaalden daarna op de U.S. Open. Ze wonnen ook titels in Barcelona, Rome en Eastbourne.

“Het is een geweldige prestatie en ik ben erg blij en vereerd om de nummer 1 eindejaarstrofee in ontvangst te mogen nemen,” zei Farah. “Ik heb hier al heel lang over gedroomd.”

Bron :
Foto:eltiempo