Tien FARC-dissidenten omgekomen bij een bombardement in Guaviare

Ten minste tien dissidenten van de ontbonden guerrillagroep van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) die onder het bevel stonden van Miguel Botache, alias “Gentil Duarte”, kwamen om bij een bombardement uitgevoerd door de Colombiaanse luchtmacht in de gemeente Calamar, in het departement Guaviare.

Na het luchtbombardement trokken de troepen van het Colombiaanse leger en de politie een dissidentenkamp binnen in de buurt van de rivier de Ajajú en namen ze drie andere dissidenten gevangen. Hoewel, de operatie afgelopen zaterdag plaatsvond, werd het vandaag pas gemeld.

De drie gearresteerde dissidenten werden ter plaatse behandeld omdat ze gewond waren geraakt en werden later per helikopter overgebracht naar een medisch centrum, meldde de krant El tiempo.

Autoriteiten hielden toezicht op het kamp om wapens en oorlogs- en communicatiemateriaal in beslag te nemen.

Minister van Defensie Diego Molano meldde dat de 13 leden van deze groep onder het bevel stonden van “Gentil Duarte”, de topleider van de dissidenten, die actief waren in het oostelijke deel van het land.

Volgens de Colombiaanse autoriteiten houdt deze groep zich bezig met de rekrutering van minderjarigen en de planning en uitvoering van guerrilla-handelingen, evenals drugshandel en illegale mijnbouw in de departementen Caquetá, Guaviare en Meta.

Ze houden ook verband met de ontvoering en moord op Carlos Arturo Becerra, tweede luitenant van het Colombiaanse leger in de gemeente Puerto Concordia in Meta.

Bron :
Foto:Mindefensa