Tiener zwaargewond bij nieuwe protesten in Bogotá

Bij nieuwe protesten zaterdag in Bogotá is een 17-jarige jongen zwaargewond geraakt. Het slachtoffer werd aan het hoofd geraakt door een traangasbom toen de oproerpolitie betogers in de hoofdstad uit elkaar dreven.

De jongen raakte zwaargewond tijdens demonstraties in calle 19/carrera 4 en moest opgenomen worden in het ziekenhuis waar hij kunstmatig in coma wordt gehouden.

President Iván Duque riep op tot een dringend onderzoek om de verantwoordelijkheid vast te stellen voor de zaak van de minderjarige.

“Wij betreuren het dat de jonge Dylan Cruz gewond is geraakt tijdens de gebeurtenissen van vandaag in het centrum van Bogotá. Ik heb opdracht gegeven tot het dringende onderzoek van deze zaak om snel duidelijkheid te krijgen over wat er is gebeurd en om de verantwoordelijkheid vast te stellen. Onze solidariteit met zijn familie,” berichtte de president op Twitter.

De ombudsdienst van het land uitte zaterdag zijn “bezorgdheid over het disproportionele geweld” van de politie.

De onrust begon donderdag toen meer dan 200.000 Colombianen op straat kwamen om te betogen tegen de regering. In de meeste gevallen ging het om vreedzame protesten, maar op bepaalde plaatsen kwam het tot geweld.

De demonstranten verzetten zich tegen pensioen- en arbeidshervormingen en eisen meer geld voor onderwijs, het einde van de corruptie en een krachtiger optreden tegen de moorden van leiders van gemeenschappen door gewapende groepen.

Bron :
Foto:Luisa Gonzalez