Titelverdediger Egan Bernal verlaat de Tour de France

Wielrenner Egan Bernal stapt vandaag niet meer op zijn fiets voor de zeventiende etappe van de Tour de France. De 23-jarig titelverdediger stapt uit de Tour de France om te herstellen van zijn blessure.

Bernal bleek de afgelopen dagen niet in grootse vorm te verkeren, mede veroorzaakt door rugklachten. Zondag tijdens de vijftiende etappe verloor de Colombiaan meer dan zeven minuten op het Sloveense duo Roglic-Pogacar. De rustdag die de wielrenners maandag hadden was voor Bernal niet voldoende voor zijn herstel. Gisteren verloor Bernal nog eens tien minuten.

Teammanager Dave Brailsford zegt: “We hebben de beslissing genomen in het belang van Egan. Hij is een echte kampioen, dol op koersen, maar hij is ook nog jong en heeft in de Tour nog een mooie toekomst voor zich. Op dit moment denken we dat een opgave de beste optie is.”

“Dit is duidelijk niet hoe ik de Tour wilde eindigen”, liet de 23-jarige Bernal weten, die zich gaat richten op zijn herstel van de Tour. “Dit is de juiste beslissing. Ik heb bijzonder veel respect voor de Tour de France en ik kijk er al naar uit om de komende jaren terug te komen.”

Vorig jaar won Egan Bernal de Tour de France. Hij was daarmee de jongste winnaar in 110 jaar en de eerste Colombiaan ooit die de belangrijkste wielerkoers op zijn naam wist te schrijven.

Bron :
Foto:Egan Bernal Instagram