Toeristenboot met 150 passagiers zinkt in stuwmeer bij Guatapé

Op een stuwmeer bij de stad Guatapé is zondag een boot met 150 toeristen aan boord gezonken. Zeker 10 mensen zijn om het leven gekomen, 10 mensen worden nog vermist.

In het stuwmeer van El Peñol bij de plaats Guatapé (departement Antioquia), raakte een recreatieboot met vier dekken in de problemen en zonk door nog onbekende oorzaak. Het vier dekken tellende schip El Almirante voer over het toeristische El Peñol-stuwmeer bij de plaats Guatapé. Ten tijde van de ramp zou een huwelijksfeest aan boord gaande zijn geweest. Overlevenden hebben tegen lokale media gezegd dat de boot veel te vol was.

Toeristen op plezierboten en jetski’s die in de buurt waren zijn naar het zinkende schip gevaren om drenkelingen op te vangen. De Colombiaanse luchtmacht en de brandweer van de nabijgelegen stad Medellín hebben ook een reddingsoperatie op touw gezet. Een helikopter van de luchtmacht is uitgestuurd naar Guatapé om hulp te verlenen. Minstens 30 gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

De burgemeester Federico Gutierrez heeft een klemmend beroep gedaan op weggebruikers om wegen vrij te houden voor alle hulpdiensten. “Levens redden is nu het belangrijkste”, aldus de burgemeester. President Juan Manuel Santos heeft reeds de plek van het ongeval bezocht en uitte zijn solidariteit met de slachtoffers. Volgens Margarita Moncada, hoofd van de reddingsoperatie in Antioquia, zijn er volgens de laatste cijfers 10 mensen omgekomen, 30 mensen gewond en opgenomen in het ziekenhuis van Guatapé en worden er nog 10 mensen vermist.

In een video die circuleert op Twitter is te zien hoe de boot zinkt, terwijl andere boten naderen om hulp te bieden.