Tour Colombia wordt in 2022 opnieuw geannuleerd

De Tour Colombia 2.1 zal in 2022 niet plaatsvinden, blijkt uit een rapport van Revista Mundo Ciclistico . Het is het tweede jaar op rij dat de rittenkoers wordt afgelast vanwege de gevolgen van de coronapandemie.

Revista Mundo Ciclistico heeft gemeld dat het lot van de 2022-editie van de race dinsdag werd beslist tijdens een vergadering van de directie van de Colombiaanse wielerfederatie (FCC).

Er werd bevestigd dat de race niet kon rekenen op voldoende overheidsfinanciering voor 2022, aangezien departementale en nationale begrotingen zijn gericht op het handhaven van de gezondheidsdienst tijdens de COVID-19-pandemie.

De FCC heeft naar verluidt andere financieringsopties onderzocht, maar wees erop dat haar eigen middelen vastzaten in de financiering van binnenlandse races en reizen voor nationale selecties. De raceorganisatie moet nog een formele verklaring afgeven over de afgelasting.

De Tour Colombia van 2022 zou plaatsvinden van 8-23 februari, maar de organisatie zal nu haar aandacht richten op de 2023-editie van de race. De race werd ingehuldigd in 2018, met Egan Bernal als eerste overall winnaar.

Miguel Angel López pakte het jaar daarop de buit, terwijl Sergio Higuita de meest recente editie in 2020 won.

Hoewel de Tour Colombia volgend seizoen niet zal plaatsvinden, zal de Vuelta a San Juan na een onderbreking van een jaar terugkeren op de kalender. De Argentijnse race vindt plaats van 30 januari tot 6 februari, met onder andere Peter Sagan, Remco Evenepoel en Filippo Ganna.

Bron :
Foto:Douglasfugazi