Tribune stierenvechtarena in Tolima stort in: vier doden, honderden gewonden

Honderden mensen keken in een arena in El Espinal naar een stierengevecht toen een deel van de tribune het plots begaf. Minstens Vier mensen zijn omgekomen en meer dan 300 toeschouwers raakten gewond.

De gouverneur van het departement Tolima meldt dat er onder de doden ook een kind is. Zeker dertig andere toeschouwers raakten zwaargewond. In totaal worden 322 mensen behandeld in ziekenhuizen, vier gewonden liggen op de intensive care.

Volgens berichten in Colombiaanse media vond in de arena een stierengevecht plaats dat onderdeel was van het in de regio erg populaire Peter en Paul Festival. Het ongeval vond plaats tijdens een corraleja, waarbij leden van het publiek worden aangemoedigd de ring in te gaan om de stieren aan te vallen. Een deel van de drie verdiepingen hoge houten tribune, vol met toeschouwers, stortte door een nog onbekende oorzaak in. Onder de doden is een minderjarige, aldus de gouverneur. Het gaat om een baby van 14 maanden, volgens de minister van Volksgezondheid. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt.

Plaatselijke ziekenhuizen, waaronder San Rafael, hebben hun noodplannen geactiveerd. Volgens de krant El Tiempo wist een stier na het incident te ontsnappen, waarna paniek ontstond in de straten van El Espinal. De burgemeester van de stad vraagt inwoners om minderjarigen naar zijn kantoor te brengen, zodat ze herenigd kunnen worden met ouders die gescheiden raakten van hun kinderen.

Tv-zender Caracol sprak met een van de organisatoren van de corraleja. Hij zei dat de tribunes “op het laatste moment” en haastig waren gebouwd, omdat het materiaal pas laat kwam.

Voorlopig is het nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is. President Iván Duque kondigde aan een onderzoek te vragen. De gouverneur van Tolima zou de burgemeesters van zijn departement nog voor het ongeval gevraagd hebben om shows die leiden tot dierenmishandeling op te schorten. Er zal een disciplinair onderzoek geopend worden tegen de burgemeester van El Espinal, kondigde het openbaar ministerie intussen aan. De burgemeester zou niet aan de eisen voldaan hebben voor actieplannen voor rampenzorg.

Bron :
Foto:elpais.com.co