Trump annuleert bezoek Colombia wegens Syrië

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn reis naar Zuid-Amerika waaronder naar Colombia afgezegd vanwege de gebeurtenissen in Syrië. De Amerikaanse president blijft in de Verenigde Staten om zich bezig te houden met de reactie van de VS op de veronderstelde aanval met chemische wapens in Syrië.

Trump zou vrijdag in Peru aankomen om de achtste top Summits of the Americas bij te wonen en zou daarna Colombia bezoeken. Vicepresident Mike Pence zal de plaats innemen van Trump bij de top in Lima en vervolgens verder reizen naar Bogota in Colombia.

Waarschijnlijk zal de agenda van Mike Pence en president Santos bestaan uit op de inspanningen om de cocaproductie uit te roeien en de implementatie van het vredesakkoord dat in november 2016 is bereikt met guerrillabeweging FARC.

Een andere belangrijke kwestie die de Vicepresident van de Verenigde Staten waarschijnlijk zal bespreken met president Santos is de crisis in Venezuela, aangezien Colombia de grootste ontvanger is van Venezolaanse immigranten die hun land ontvluchten.